INTERVJU MED - ELINOR LÖFGREN - ADHD kaffe

 Jag fick min ADHD diagnos alldeles för sent i livet. Jag var 22år, hade påbörjat en bostadskarriär, hade ett jobb på en creddig social media byrå och drev eget. Utåt sett såg ju allt bra ut. Men så länge jag kunde minnas hade allting känts fel. JAG kände mig fel. Det kändes som om jag aldrig kunde leva upp till någons förväntningar eller krav. Varken hemma, på jobbet, bland vännerna eller tidigare i skolan. Jag hade konstant magkatarr för att jag behövde städa upp efter grejer jag glömt bort att göra eller stressa åka till ett möte jag hade missat i kalendern. Jag har igenom livet skämtsamt garvat åt att jag inte har koll, men på kvällarna har jag gråtit över att jag aldrig bara kan vara som alla andra... Varför KUNDE JAG BARA INTE vara lika fokuserad på att sammanställa en kampanj och skriva en rapport, som jag var när jag sprutade ur mig idéer? Alla andra i mitt team kunde ju det. Eller varför verkade alla andra så fokuserade när vi satt i det där mötet? Jag zoomade ju ut för länge sen? Hoppas någon skrev ner detaljerna... Nej just det, det var ju mitt jobb att göra det..... Ångest ångest ångest när kollegorna efteråt ställde frågor. Jag har alltid fått höra att jag måste ”skärpa mig”. Speciellt i skolan. Men jag har ju aldrig kunnat det. För mig har ADHDn absolut varit det klassiska ”myror i brallan” men mest har det varit kaos i huvudet. Jag har inte kunnat styra mina tankar för att det har gått för fort. Det finns egentligen inget som heter kvinnlig eller manlig ADHD, men pga samhällets normer för hur flickor ska bete sig, så håller vi tjejer med ADHD ofta allt inom oss istället för att bli verbala eller utåtagerande som de flesta utav pojkarna blir. Och vad blir resultatet av att inte få hjälp? Jo... Oftast långa djupa depressioner och en självkänsla i botten. Kan jag hjälpa ETT ENDA BARN genom att stödja forskningen framåt, sprida kunskaper vidare eller att slippa det självhat jag själv gått igenom... Så gör jag det. Och det är exakt därför jag och @svanfeldtscoffee har skapat mitt ADHD-kaffe☕️ Ett kaffe som ÄR gott och som GÖR gott🖤

TESTA SMAKBOXEN PÅ HJÄRNGÄNGET
KÖP HÄR

Smaka på Hjärngänget