Varför finns vi?

Det givna svaret torde vara: ”För att vara lyckliga”. Lättare sagt än gjort för många. För vissa i synnerhet. Beans & Brains finns av en stor anledning. Vi (David och Ditte) har fått mycket stöd för vår dotter som har en CP-skada och har fått mycket hjälp genom åren. Och får det fortfarande. Därför vill vi genom detta initiativ försöka ge tillbaka till alla hjältar som jobbar för andras väl och ve. David har minst 25.000 timmars professionell erfarenhet av kaffe och Ditte jobbar som influencer med stort nätverk. Tillsammans har vi skapat Beans & Brains – ett kaffekoncept som ger godare kaffe och gör gott genom olika samarbeten där vi skänker en del av våra intäkter och era kaffepengar till olika do-gooders. Vårt första samarbete är Hjärnfonden.

David och Ditte.

Namnen låter som att det var meant to be. En lycklig bok. På många sätt är det precis vad det är. Men… ja det finns alltid ett men. Låt oss återkomma till det. David föddes in i en kaffefamilj och räknade kaffebönor när kompisarna lekte med glaskulor. Doften av rosteriets kaffe blev snabbt normalläge och det var naturligt för David att jobba med kaffe. Först i familjeföretaget, sedan i egen verksamhet och sedan tillbaka igen. Man kanske kan skylla på kaffeinet, men David är en rätt speedad typ som har många idéer. Det i kombination med den samlade kaffekunskapen har lett fram till Beans & Brains, Sveriges nyaste och snällaste kaffe.

Ditte jobbar idag som influencer, men (här är men:et) det kom till av en slump. När deras dotter Della föddes med en allvarlig hjärnskada förändrades allt och livet vändes upp och ner. Della behöver tillsyn och vård dygnet runt, och eftersom det finns andra barn (och en hund) i familjen bestämde sig Ditte för att vara mamma på heltid. Ditte är inte fullt lika utåtriktad som sin man, och bearbetade situationen och sina egna tankar genom Instagram. Plötsligt, och helt oväntat, började hon få följare efter följare. Och förfrågningar. 2017 blev hon årets InspiratörsMama och har idag en stor trogen följarskara

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 + 1 blir som bekant 3, och förutom att de är gifta med varandra har de nu förenat sina respektive världar: Kaffevärlden och den digitala. Men inte utan omtanke och mening. Med erfarenhet från sin egen situation vill de göra något meningsfullt. Att göra vad de brinner för och samtidigt hjälpa andra. Resultet är Beans & Brains, ett kaffe med hjärta och hjärna, som säljs on-line genom egen hemsida och utvalda influencers. Där 10 kr per kilo går till Hjärnfonden och deras viktiga arbete, i synnerhet med barnhjärnan.

 

Beans & Brains handlar inte om dåligt samvete. Det handlar om möjligheter, och att göra bra om man kan. Med de förutsättningar man har. Om vi kan uppnå det genom en kopp kaffe eller två om dagen så är det väl härligt. Och eftersom alla hellre dricker bättre kaffe så är det självklart och tidlöst modernt att hjälpas åt. En s k no-brainer.

Köp kaffe & bidra till hjärnfonden