Varför finns vi?

Det givna svaret torde vara: ”För att vara lyckliga”.  Lättare sagt än gjort för många. För vissa i synnerhet. Beans & Brains finns av en stor anledning. Vi (David och Ditte) har fått mycket stöd för vår dotter som har en CP-skada och har fått mycket hjälp genom åren. Och får det fortfarande. Därför vill vi genom detta initiativ försöka ge tillbaka till alla hjältar som jobbar för andras väl och ve. David har minst 25.000 timmars professionell erfarenhet av kaffe och Ditte jobbar som influencer med stort nätverk. Tillsammans har vi skapat Beans & Brains – ett kaffekoncept som ger godare kaffe och gör gott genom olika samarbeten där vi skänker en del av våra intäkter och era kaffepengar till olika do-gooders. Vårt första samarbete är Hjärnfonden.


HJÄRNFONDEN 

Kaffe har många positiva effekter, men vi vill skapa flera. Och det gör vi tillsammans med Hjärnfonden.
Vi skänker en del av våra intäkter till Hjärnfondens forskning om hjärnan i allmänhet, och barnhjärnan i synnerhet.

Så här skriver Hjärnfondens Press- & marknadsansvarig Sophie Ternheim om Beans & Brains projekt:
”Inuti en barnhjärna ska det finnas roliga funderingar, drömmar och tusen olika frågor – inte sjukdomar, skador och annat som gör livet svårt. Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada. Men idag vet vi för lite om barnhjärnan för att kunna ge rätt hjälp när något går fel. Det behövs mer forskning och mer kunskap. Därför är Beans & Brains initiativ så viktigt. Tillsammans kan vi hjälpas åt att samla in mer pengar till hjärnforskningen så fler barn får ett friskare liv.”

 

Var går dina kaffepengar?

Utan hjärnan skulle vi inte leva. Men många lever med en hjärna som inte fungerar helt som den ska.

Därför ägnar sig Hjärnfonden åt forskning som ökar insikt och kunskap om hjärnans funktioner och sjukdomar. Det spänner från ADHD, Afasi, ALS, Alzheimer, Autism, CP-skada, Demens, Bipolär sjukdom, Dyslexi, Depression, Downs syndrom, Epilepsi, tumörer, Migrän, PTSD, Schizofreni, MS, Narkolepsi, Språk- eller ätstörning, Ångest eller annan neurologiskt relaterad sjukdom.

När du köper Beans & Brains så skänks pengar till forskning om allt detta. 

Läs mer om Hjärnfonden

Sophie Ternheim