2022 års Julkaffe och JulTe är äntligen här!

ÄNTLIGEN! 2022 års julkaffe och julTe är här, och i år har vi tagit fram det med en av Sveriges största julfantaster Jennie Wiklund som driver kontot @betonghuset. Läs mer om årets juldrycker och Jennies jultips nedan.

- Hej Jennie! Vi börjar med det viktigaste, när börjar du dricka julkaffe och julTe?
- Jag har redan börjat - det är aldrig för tidigt med juliga drycker 🙂 Ger en fantastik julstämning.

- Vad är julen för dig?
- För mig är julen inte bara en högtid - det är en känsla.
Det är snö som knarrar under vinterskor. Det är barndomens musik i högtalarna. Det är traditioner i rakt nedstigande led. Julen för mig är minnen, dofter & ljus men framförallt familj och vänner.

- Hur vet man att julen nalkas hemma hos dig?
- Det är när min man bär upp alla jullådor och det är lätt kaos i huset på 510 kvm i ca 2 veckor. Brukar vara i slutet av oktober. Alla i familjen är så exalterade redan 🙂

- Berätta om årets julkaffe och julte. 
- Är så stolt över detta kaffe - det har toner av sötma & smörkola - det är verkligen så himla gott! Och teet - om man kunde skicka med doftprover så skulle det sälja slut på ett kick. Både doften och smaken är fantastisk och smakar verkligen JUL. Här smaker som kanel, kardemumma & ingefära. Vi svenskar är ju riktiga storkonsumenter av både kaffe och te, och när vi väljer att fylla våra koppar med Svanfeldts juliga drycker bidrar vi till Hjärnforskningen. Det tycker jag känns helt otroligt fint. Vi dricker ju ändå kaffe & te - så varför inte välja ett alternativ som både ÄR gott och GÖR gott.

- Vad kan du skicka med för jultips till oss?
- Självklart! Att jag själv är ute i god tid har ingen missat - så det är mitt första tips. Börja med julbestyren någon vecka innan du vanligt börjar och du ska se att pulsen går ner. Du hinner se julfilmer och dricka te i soffan helt plötsligt. Att köpa julklappar året runt är något jag gjort i flera år. Jag har en hemlig gömma i huset där jag förvarar dom så barnen ej ser och vips så har du spridit ut inköpen på hela året istället för enbart i december. Jag köper väldigt mycket julklappar och julpynt på secondhand också - vilket är ett fantastiskt spartips och även bra för miljön. Tips på saker att fynda där är: julkläder - röda plagg men också luciakläder. Skridskor & hjälmar finns det superfina begagnade. Vaser och skålar. Samt väldigt mycket fint julpynt - oftast sånt pynt man hade hemma som barn - det ger fina minnen. Sen ljus, dofter & musik gör julen för mig - strössla med det. Gör olika jul-playlists: en klassisk, en akustisk, en för barnen och en fartig&kul lista som är perfekt vid julbak. Men det viktigaste tipset är att komma ihåg att det inte är klapparna under granen som räknas - utan människorna runt omkring den.

God jul!

Smaka på Hjärngänget