BÄST I TEST – PERFORMANCE KAFFEBRYGGARE 2021

Wilfa Sverige skriver:

Vi är väldigt stolta över att ha vunnit testet med vår kaffebryggare Performance. Vår senaste kaffebryggare Performance vann bland åtta kaffebryggare. ”Ser bra ut på bänken samtidigt som du gör gott kaffe snabbt och enkelt.” tek.no. Nedan kan du läsa höjdpunkterna från testet.


Bild från tek.no

”Det estetiska och det funktionella är båda element som är kombinerade till ren perfektion”.

Och när nyheten Performance baseras på dess föregångare Precision gäller detta också för den, vilket ytterligare förbättrar användbarheten och designen. – Design är ju två saker. Det är det estetiska och det funktionella. Här kombineras båda elementen till perfektion.

Nya Svart Performance är kompakt och passar på de flesta köksbänkar.

Avtagbar vattentank med hjälptexter för både vattenmängd och kaffe.

Vattentanken är ikonisk cylindrisk med hjälptexter för både mängden vatten och kaffe och är som sin föregångare fortfarande avtagbar för snabb vattenpåfyllning. Vattentanken kan enkelt sättas på.

Kaffekannan är uteslutande tillverkad av glas. Det är trevligt, men det viktiga är att det kan tömmas helt från kafferester och att rengöringen verkligen är enkel.

Performance får också pluspoäng för bra materialval. Genom att använda mattsvart plast till basen är bryggaren mindre utsatt för synlig smuts och fingeravtryck. Och plasten är av hög kvalitet, medan stången som håller filtret på plats är gjord av metall för att motstå daglig hantering.

– Hur filterhållaren nu bara hakas i en krok innebär det att kaffebryggaren kan stå nästan precis intill andra maskiner eller en vägg. Filterhållaren behöver bara några centimeter avstånd för andra apparater, och vattentanken och glaskannan är naturligtvis lättåtkomliga från flera sidor. Detta är testets mest placeringsvänliga kaffebryggare.

Läs hela testet på tek.no

– Wilfas 10-stegs flödeskontroll är fortfarande stadig, och även om de tre första positionerna i praktiken helt blockerar vattnet har du 7 andra inställningar för att reglera vattenflödet med. 

Filterhållare med flödeskontroll.

Det finns mer än dubbelt så många som andra kaffebryggare i testet. Genom att använda detta aktivt kan du hjälpa till att göra kaffet lite starkare eller svagare, och till exempel uppnå en god kopp eller två när du inte vill brygga en liter åt gången.

Dessutom når kaffebryggaren extremt snabbt rätt bryggtemperatur – faktiskt testets bästa. Kaffebryggaren är tyst.

Under smakprovet noterades bra resultat.

KÄLLA: https://www.wilfa.se/nyheter-sv/bast-i-test-kaffebryggare-2021/

Smaka på Hjärngänget