Svanfeldts Coffee lanserar kaffe som gör skillnad!

CP-kaffe, ADHD-kaffe, Beroende-kaffe och Utmattnings- kaffe belyser frågor om just CP, ADHD, beroende och utmattning och bidrar till forskningen.

För nio år sedan föddes Ditte och David Svanfeldts dotter med en grav CP-skada. Nu uppmärksammar Svanfeldts Coffee fyra av de vanligaste hjärnrelaterade diagnoserna genom kaffe för att bidra till forskningen.

Mer än var tredje svensk kommer någon gång i livet att drabbas av en hjärnsjukdom och var tionde barn som föds i Sverige har någon form av hjärndiagnos. Psykiska besvär och depression hos unga har mer än tredubblats de senaste tjugo åren. I varje skolklass finns barn som lider, många gånger i det tysta*. Utöver CP, är ADHD, beroende och utmattning fyra av de fem mest vanliga utmaningarna för hjärnan.

En kaffesort för varje diagnos

När Ditte och David Svanfeldts dotter Della föddes med en grav CP- skada kom en stor förståelse för vikten av arbetet med hjärnforskning. Med Dittes starka följarbas som influencer och Davids bakgrund inom kaffeindustrin valde de att för mindre än ett år sedan göra skillnad genom en produkt som de flesta svenskar redan konsumerar, kaffe.

Därför släpper nu Svanfeldts Coffee de fyra kaffesorterna CP-kaffe, ADHD-kaffe, Beroende-kaffe och Utmattnings- kaffe. Alla paketerade för att belysa just frågor om CP, ADHD, beroende och utmattning och med det även bidra till forskningen.

Hjärngänget är de fyra senaste kaffesorterna från Svanfeldt Coffee.

Använder sin plattform för att nå ut med Svanfeldts Coffee

Parallellt med att David jobbade på inom kaffebranschen tog Ditte steget till att börja blogga om familjens nya livssituation. Detta var något som snabbt engagerade många och idag följer över 44 000 personer familjens vardag, främst på Instagram och Youtube idag. Svanfeldts Coffee har sedan start arbetat nära stora profiler för att nå ut och driva frågan om mental hälsa och sjukdomar.

Ditte själv står bakom CP-kaffet. Utöver det är det Ellinor Löfgren som sent i livet fick en ADHD-diagnos, Mimi Höglin som växt upp i en beroendefamilj kopplat till alkohol, och Vanja Wikström som lever med en man med insomni. Tillsammans använder de nu sina erfarenheter för att lyfta och belysa dessa ämnen, men också att bidra till hjärnforskningen. För varje kilo kaffe, går 10 kronor till hjärnforskning via Hjärnfonden.

– Om vi kan skapa en bättre värld för alla med en funktionsnedsättning genom en kopp kaffe så vill vi göra det. Det handlar inte bara om att bidra till forskningen för CP-skador utan också ADHD, utmattning och beroende. Med mitt CP-kaffe vill jag också jobba för att minska fördomarna om CP-skadade och ta udden av det som skällsord, säger Ditte Svanfeldt, grundare av Svanfeldt Coffee.


Ditte Svanfeldt är en av grundarna till Svanfedlts Coffee och står bakom CP-kaffet.

Gör världen lite bättre för varje kopp kaffe

Ett generellt hushåll i Sverige konsumerar ca 2 kg kaffe i månaden. Det kan slås ut på ett snitt om 3.6 koppar kaffe per dag per capita. För Ditte och David har resan varit spännande med att ta en produkt som uppfattas som en nationaldryck i Sverige, och göra den god och meningsfull. För varje kopp kaffe de producerar, bidrar de till att göra morgondagen bättre för så väl deras dotter Della, som för andra i hennes situation. Det var också visionen från start. ”Sveriges snällaste kaffe där varje kopp gör skillnad”. Idag har familjen sålt ca 10 ton kaffe och målet är att årligen dra in minst 800 000 till hjärnforskningen. Kaffet riktar sig mot privatpersoner så väl som till företag som vill bidra till något gott.

– Jag tror att mitt liv hade sett annorlunda ut om jag hade fått hjälp med min ADHD tidigare i livet. Som influencer känns det viktigare än någonsin att använda mina kanaler för att belysa viktiga frågor så som ADHD. Och visa upp min verklighet bakom fina filter och dessutom göra skillnad. Jag hoppas att mitt ADHD kaffe ska hjälpa fler, men likaså sätta ljus på vad ADHD är och hjälpa dem som behöver det, säger Ellinor Löfgren.

Var kan man köpa Svanfeldts Coffee?

Kaffesorterna CP, ADHD, Beroende och Utmattning säljs i paket. Både som malet kaffe, kaffebönor och som kaffekapslar som fungerar i en Nespresso-orginalmaskin. Produkterna kommer vid lansering säljas på svanfeldtscoffee.se. Pris är 195 kr för 1kg malet kaffe och 219 kr för hela bönor. Kapslarna som är nya kommer att gå att köpa i olika antal. En ask med 10 kapslar kostar 59 kr, och ett paket med 10 askar, 399 kr.

Läs artikel här: https://modernalivet.se/mat-och-dryck/ditte-och-david-svanfeldt-lanserar-kaffe-som-go%cc%88r-skillnad/

Skriven av: Sofie Gyllunger

Smaka på Hjärngänget