Intervju med Joanna Fingal

Om jag säger kaffe vad tänker du då?

– Lugn! Harmoni! Mysstund!

Hur dricker du helst ditt kaffe?

– Alldeles kolsvart. Jag har aldrig förstått de som spär ut sitt kaffe med hälften mjölk. Då smakar det ju inte ens riktigt kaffe?! Men när jag blev gravid i juni i år så ändrades mitt smaksinne och kaffebehov drastiskt. Inte av anledningen att man inte ska dricka för mycket kaffe utan för att det inte alls längre smakade som det alltid gjort. Jag drack knappt kaffe de första 15 veckorna men efter att ha passerat 20 veckor så kom det sakta men säkert tillbaka och morgonkaffet är återigen tillbaka till min bästa vana. Dock är inte smaksinnet riktigt med mig ännu så jag måste spä ut det med varm havredryck pga för stark smak vilket leder till illamående. WHAT HAPPENED med mitt älskade svarta kaffe?!

Vad händer om du inte dricker ditt kaffe under en dag?

– Jag blir så trött! Ett stort tomrum infinner sig tills dess att jag kommit på vad det är.. MorgonKAFFET såklart!

Vilken är den bästa koppen under dagen? När njuter du som mest?

– Utan att tveka, morgonkoppen. Den man tar i sängen, med uppdragna gardiner innan alarmet ringer. AH, det kittlar i kroppen av bara tanken.

Hur ofta köper du kaffe?

– 1 ggn i veckan?

Vad utöver smaken på kaffe är viktigt för dig?

– Doften. Jag känner direkt i paketet/på bönorna om det är något som fångar mitt intresse och mina smaklökar!

Om du var en kaffe vad skulle du då vara? En latte eller kanske en cappuccino?

– En nattsvart, mustig bryggkaffe!

Känner du till Hjärnfonden och deras arbete?

– Tyvärr inte så mycket som jag hade velat. Men jag hade gärna lärt mig mer!

Vårt kaffe

Smaka på Hjärngänget