Vad är en viktigt fikastund för dig? 🤍☕️

Sara - @sarapsvardag

Min favorit kaffestund är på morgonen när fåglarna kvittrar, solen börjar värma och hela familjen är samlad. 

En kopp sommarost från mitt favoritmärke samtidigt som jag bidrar till någonting så viktigt som hjärnfonden.
Jag börjar och avslutar alltid dagen med en kopp kaffe
------------------------------------------------
Julia - @juliaagrubisic
Min kaffestund ☕️

Vill verkligen lyfta livet ovh utan filter och vill börja med att förmedla det finaste i detta och det är att jag tycker det känns otroligt fint att kunna dricka ett sjukt gott kaffe som samtidigt bidrar till något så fint och bra. Hjärnan är något obeskrivligt fint, stort men också så komplicerat.

Jag njuter som mest av första koppen på morgonen och här snackar vi inte någon lugn mysig kaffe-stund utan den intas on the go i köket, badrummet, jaaaaa…. - där den passar bäst just den morgonen (tror många kan relatera).

Däremot på helgen är njutet av morgonkoppen lite annat, den intas oftast i soffan med någon nyvaken liten goding eller ute på Altanen i morgonsolen om man har tur 🌻☀️
-------------------------------------------------
Dafina - @homestyledh
Hej alla kaffeälskare! Mitt namn är Dafina Himaj och jag är en 23-årig mamma som älskar att umgås med min familj och inreda med stilrena och ljusa färger. Jag bor i en lägenhet i Hyllie som jag och min familj köpte utan ens att ha sett den först - vi lockades av namnet Brf Soluret som stod för Sol dygnet runt, vilket passar perfekt då vi får njuta av solen såfort den tittar fram, vilket också resulterar i att vi kan ta vår kaffestund när som helst på dygnet 😁  En härlig fikastund är mer än bara kaffe och kaka för mig, det är en hel upplevelse. Jag strävar efter att skapa en välkomnande atmosfär för mina gäster med stilren design och vackra detaljer. Jag värdesätter goda samtal och skratt vid fikabordet och en del av intäkterna går till Hjärnfonden. Kvaliteten på kaffet är viktig för mig, med en riktigt god mörkrost. En kombination av gott kaffe, trevligt sällskap och en underbar atmosfär är det som skapar en perfekt fikastund för mig ☕️🍩.

--------------------------------------------

Lina @villa_duvetorp
Mitt namn är Lina Lekander, 34 år & driver instagramkontot Villa_duvetorp.
Jag bor tillsammans med min fästman & 4 barn på landet strax utanför Kalmar.

För lite mer än 2 år sedan drabbades jag av den kroniska sjukdomen multipel skleros, ms. Min värld vändes upp & ner!
Tankar om framtiden, om hur jag ska bli som mamma, hur kommer min kropp bli, hur kommer sjukdomen utvecklas & vart är jag om 5, 7 eller 10 år?
Ingen vet.
Vad jag vet är att jag aldrig kommer kunna acceptera min sjukdom som äter upp mina nervbanor & gör min kropp sämre.
Min ms är en autoimmun sjukdom där kroppens immunförsvar ger sig på nervtrådarna i hjärna och ryggmärg och förstör deras ”skyddshölje” & lämnar kvar ärr som ger sig på olika delar av min kropp.

Tänk er att ha en gäst hos er som ni inte kan skicka hem. Gästen kommer för all framtid att stanna… Så känns det!
Jag måste sakta sakta lära mig leva med den.

Därför är Svanfeldts coffee så otroligt bra & viktigt!
Dom skänker 10.- för varje kilo kaffe som säljs & det går till Hjärnfondens forskning!🧠
GOTT KAFFE SOM GÖR GOTT!☕️
Forskningen går framåt & det är så viktigt för mig & jag är så glad för det!

Jag älskar det nya kaffet, SOMMARROST då jag tycker om mellanrost🤎 Likaså CP-kaffet! ÄLSKAR!
Lite kul är att kaffe & kaffekoppar är något mina följare på instagram förknippar mig med vilket känns väldigt trevligt, att bli förknippad med det jag älskar, mitt kaffe☕️

Den perfekta fikastunden för mig är den jag delar med min fästman Joacim, på altanen i morgonsolen☀️
Den stunden tillsammans är den perfekta starten på alla dagar!
---------------------------------------
Karolina - @homeofholma

Tills för ett tag sedan drack jag inte ens kaffe, det var inte förrän jag smakade kaffe från Svanfeldts kombinerat med att det var bryggt på Wilfas kaffebryggare som jag började inse hur gott kaffe faktiskt är. Numera börjar jag alltid dagen här vid min kaffehörna i lugn och ro med min första kopp. På de mörka månaderna på året så tänder jag gärna ett ljus för en extra mysig stund men nu på sommaren vill jag helst tassa ut och inta första morgonkoppen på altanen, lyssnandes på fågelkvitter och se hur dagen vaknar till liv. Att dricka en kopp kaffe över en mysig fikastund i goda vänners lag är inte helt fel det heller. Man har så många goda minnen kring mysiga fikastunder med vänner och familj och bara doften av nybryggt kaffe kan väcka dessa minnen till liv. 

Just nu är Sommarrosten mitt favoritkaffe som är ett mellanrostat kaffe med mjuka toner av rostmandel och choklad. Ni hör ju hur gott det låter och sen är det perfekt att bryggas varmt som kallt nu under sommaren. Hela konceptet att Svanfeldts coffee skänker 10 kr till Hjärnfonden värmer en extra i hjärtat och gör att kaffet smakar ännu godare och att man absolut vill fortsätta och köpa sitt kaffe hos dem. Bra jobbat Svanfeldts Coffee! 

--------------------------------------------

 

Marija - @interiortian
Mija heter jag och bor i Jönköping, till vardags jobbar jag som rektor och möter dagligen elever med olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar därför dricker jag gärna kaffe från Svanfeldts och bidrar till hjärnfonden 🤍 Min favorit är Queen of heart, ett mjukt och välbalanserat mellanrost som passar utmärkt till både frukostgröten och finfikat. Kaffebryggaren från Wilfa med termos håller värmen i tre timmar, så smidigt när man jobbar hemifrån och vill dricka flera koppar under förmiddagen. I min kaffehörna är finns alltid kaffet och favoritkopparna lättillgängliga, snyggt och stilrent ☕️

------------------------------------

 

Amanda - @utsiktshus
För mig är en härlig fikastund en stunds avkoppling och glädje. Jag njuter verkligen av att dricka kaffe med nära och kära, där vi kan prata och skratta tillsammans. Mellanrost kaffe är min favorit eftersom smaken är så balanserad, och jag har alltid gärna en god bulle till. Det är något speciellt med att sitta i en mysig hörna med bekväma sittplatser. Dessutom känns det extra bra att veta att mitt kaffe bidrar till Hjärnfonden och deras viktiga arbete. Det ger hela fikastunden en djupare mening.

------------------------------

Jennifer - _lyckebovillan_

För mig är stunden med en kopp kaffe en viktig del i mitt liv, det skapar en gemenskap och för oss samman på ett fint sätt. På jobbet och här hemma. 

Jag ringer ofta min mamma och frågar om hon vill komma bort på en kaffe. Då vet jag med säkerhet att hon kommer på besök :) 

En annan fin stund som jag alltid uppskattar är den där första koppen på morgonen där jag kan sitta i lugn och ro och njuta i det tysta. 

Det är fint ändå. Hur kaffe kan få oss att må, och hur det påverkar oss. 

David och ditti som tillsammans med gänget på savnfelted skapar ett kaffe som är så så gott och som gör något fint för hjärnfonden. Det betyder verkligen lite extra! 

 

Smaka på Hjärngänget