Skål på internationella CP-dagen!

Idag är det internationella CP-dagen, och vi vill gärna utbringa en kaffeskål för dig och alla andra som bidrar till den viktiga forskningen på hjärnans funktioner genom att dricka Svanfeldts kaffe! 

 

 

Har du koll på vad CP betyder? Det är en förkortning av Cerebral pares - ett samlingsnamn för en rad störningar av muskelkontrollen som uppstått på grund av en hjärnskada som skett innan hjärnan är färdigutvecklad (innan två års ålder). När kopplingen mellan hjärnan och muskler inte fungerar som den ska kan det innebära att man inte kan gå, prata eller röra sig fritt. De allra flesta människor med CP har inte en intellektuell funktionsnedsättning, men behandlas tyvärr som att de har det.

 

Vi startade Svanfeldts Coffe efter att vår dotter Della föddes med just en CP-skada och vi både intellektuellt och emotionellt förstod hur mycket som finns att göra. Det behövs mycket mer forskning på hjärnans funktioner, och samhället behöver bli mer inkluderande och kämpa för att alla ska få känna sig värdefulla och inte dömas utifrån exempelvis en diagnos. Därför har vi som mål att skänka 800 000 kr om året till Hjärnfondens forskning kring hjärnans funktioner. 


Svanfeldts goda CP-kaffe är den rost som ligger oss varmast om hjärtat. Har du testat den? Nu bjuder vi på ett paket när du beställer ett kilo kaffe innan den 23.30 ikväll.

 

Smaka på Hjärngänget