Vad är viktigt att tänka på för en härlig fikastund?

Våra Huskonton som är med och tävlar om finaste kaffehörnan har alla bidragit med vad dom tycker är viktigt för en härligt fikastund för dom ☕️🤎. 

@Villa_funkisvillan Alexandra
Morgonkoppen är helig för mig och helt klart bästa stunden på dagen. Jag önskar en kopp mörkrost "ADHD by Ellinor" från Svanfeldts Coffee som gärna får toppas med härligt skummad mjölk. Hjärnfonden ligger mig lite extra varmt om hjärtat, därför känns kaffekoppen extra meningsfull varje morgon när man vet att den bidrar till forskningen. 

@tegelvillan21 Anna 
Köket för mig är husets hjärta. Hjärtat i köket är för mig en mysig kaffehörna. För att få till en mysig kaffehörna lägger jag gärna till detaljer i trä och levande ljus. En kaffehörna ska ha en varm omfamnade känsla enligt mig. Finns det något mer välkomnande än att komma in i någons kök där det doftar kaffe? 
Jag kan riktigt längta efter morgonkoppen när jag går och lägger mig. En bra kaffebryggare är lika viktig för mig som en bra säng eller sköna skor. Wilfas kaffebryggare har både kvalité och design. För i mina ögon är design minst lika viktig som kvaliteten. Det bästa med Wilfas bryggare är helt klart den avtagbara vattentanken och den justerbara flödeskontrollen. 
CP kaffet är en mellanrost och min favorit. Helst dricker jag kaffet svart i någon av mina favoritkoppar utan öra. Svanfeldts kaffe både smakar gott och gör gott. Bidraget till hjärnfonden gör att fikastunden känns ännu mer meningsfull då 10 kr per kg kaffe man köper går just dit.
Jag älskar kaffe och att kaffe för människor samman. Och att fixa en riktigt go hembakad fika till är som hälsokost för själen. Jag fikar gärna och länge. Med familj och goda vänner.
Anna tegelvillan21 kaffehörna design kaffe
@Villa.vassen Hang

Den godaste koppen kaffe tycker jag är till frukosten med familjen. Doften av nymalda böner och nybryggt kaffe är underbar. 

Detta enligt min man som dricker väldigt mycket kaffe :)

Själv unnar jag mig en kopp te emellanåt och tillsammans med nygräddade bullar. Mums!
Hang Villa.vassen kaffehörna design kaffe

 Amy @Villabjorkhaga
Som hos många andra ryms dagarna med alla möjliga känslor. Harmoni, vardagslunk och kärlek med stressiga morgnar, aktiviteter, jobb och läxor. Min lilla kaffeglugg får mig alltid att andas lite lugnare, lite djupare. Den där koppen kaffe i favoritmuggen får mig att bara vara här och nu. På morgonen dansar doften av nymalet kaffe och mjuka toner av rostat bröd. Framåt eftermiddagen målar sensommarens solstrålar skuggor på väggarna och en chans till avkoppling smyger sig på. Kaffe med min familj, älskade vänner eller ensam. Min man sa till mig vid tillfälle att den bästa koppen kaffe i livet var den han tog samma morgon som vår dotter kom till världen. Visst handlar det mycket om smaken, men jag tror trots allt att atmosfär och känslan runtomkring slår allt.

 Frida @Frida_billegren
Min bästa kaffestund är på morgonen. Utan stress och att långsamt låta morgonen glida in mot lunch. Grejer ensam i köket, eller tillsammans med någon. En vän, ett barn eller en granne. Jag fikar oftast på stående fot, eller så glider vi ut på altanen och lägger oss i hängmattan. Dynor och kuddar, små enkla bord. Fina koppar och fat, det är viktigt. Och så kaffet! Det är starkt och gott, toppat med en skvätt havremjölk. Extra lyxigt också med nymalda bönor!! Och om jag bjuder på någonting till blir det oftast en enkel croissant eller en bit mörk choklad. Skulle jag även få för mig att baka, då blir det en mörk och seg kladdkaka toppat med grädde kanske!! Flingsalt och pistagenöt. Finns det ett sånt recept?! Låter gott. Voilà! Välkommen till min fikastund.
Frida frida_billegren kaffehörna kaffe design kaffekopp

Rebecca @Centren
Kaffe hemma hos oss betyder umgänge och en trevlig stund. Jag själv dricker inte kaffe men älskar att bjuda på middag och då bjuds det självklart på kaffe. Man vill ju så klart även bjuda på gott kaffe. Älskar att Wilfa’s bryggare är så tydliga och lätta för att brygga den perfekta koppen. Passar verkligen mig som gillar att gå efter recept till punkt och pricka. Inget höftande här inte. Gillar också att kannan är så fin och enkel i designen, väldigt trevlig att servera ur.
Sen att man väljer ett kaffe som inte bara smakar gott utan även gör gott känns bra. Att stötta hjärnfonden ligger mig varmt om hjärtat då flera i min närhet varit med om utmattning, ångest, beroende och psykisk ohälsa. Viktigt att våga prata om och stötta med mer pengar till forskning.
Så hemma hos oss får man gärna komma för en god kopp kaffe (mörkrost om mannen får bestämma) och samtal om både högt och lågt.
Rebecca kaffehörna design kök kaffe

Qaroline @villasparflo
För mig är en kaffe synonymt med en paus i vardagen, omgiven av vänner, eller ensam med mina egna tankar. Med egen erfarenhet av ADHD i familjen gör det extra varmt i hjärtat att kunna stanna upp och njuta av en kopp mörkrost och samtidigt bidra till hjärnfonden.För mig är en kaffe synonymt med en paus i vardagen, omgiven av vänner, eller ensam med mina egna tankar. Med egen erfarenhet av ADHD i familjen gör det extra varmt i hjärtat att kunna stanna upp och njuta av en kopp mörkrost och samtidigt bidra till hjärnfonden.

 Sofia @Sofiaristic
Den här platsen är en av de viktigaste i mitt hem. Det är här jag börjar varje dag och det är här jag fixar när mina vänner och familj kommer över, vilka är de värdefullaste stunderna som finns. För mig är ett gott kaffe med bra kvalitet superviktigt. Jag tycker att man ska dricka det godaste kaffet hemma så bra maskiner och kaffe är en investering i vår familj eftersom vi dricker kaffe varje dag.

 

 Luljeta @villanolhaga
Varje kopp kaffe är en stund av samvaro och reflektion, fika och kaffestund är en avkopplande stund för mig själv eller med de personer jag njuter att vara med! 
Hemma dricker jag gärna kaffe eller te från 
@svanfeldtscoffee ett koncept som både är och gör gott. För varje sålt kilo går 10 kr till hjärnforskningen. Hur bra är inte det? 🖤☕️

Ida @ida_jansson
Den viktigaste (och godaste!) koppen kaffe är för mig den på morgonen. Jag startar gärna dagen i lugn och ro innan resten av familjen vaknar med en bok en kopp mörkrost.Att Svanfeldts kaffe dessutom skänker 10 kr för varje kilo kaffe som säljs till Hjärnfondens forskning gör att kaffet smakar extra bra.

 Smaka på Hjärngänget