Vad en en fikastund för dig? ☕️🤎

Våra Huskonton som är med och tävlar om finaste kaffehörnan har alla bidragit med vad en härligt fikastund betyder för dom ☕️🤎. 

@Villa_dackero, Helena
Kaffeskåpet
En god kopp kaffe börjar o avslutar dagen hemma hos oss här på villa Dackerö.

Varje lördagsmorgon efter min morgonpromenad har jag alltid en stund för mig själv. Här, vid vårt fina kaffeskåp, reflekterar jag över veckan, livet, arbetet, tonårsbarnen, relationer o vad som är viktigt för mig. Här föds många idéer. Här löser vi morgondagens världsproblem, här samtalar vi, här står vi pall när det blåser runt oss o här är vi som tryggast när livet ger oss brutala utmaningar. Här står vi lugnt o tryggt o här skrattar vi högt när vi mår som bäst. Här är platsen som gör varje morgon till den bästa starten på dagen.kaffehörna, svanfeldtscoffee, kaffe, hjärnfonden, fikaMed Svanfeldts kaffe kan starten på dagen inte bli bättre. En god kopp kaffe är uppiggande på morgonen. Den ger mig förnyad energi på jobbet men mestadels under eftermiddagens stressiga arbetstimmar. En kaffe är perfekt efter en god middag och ramar ofta in en trevlig stund med en god vän, ett möte eller en anställningsintervju. Men vad gör kaffet egentligen med kroppen – och är det överhuvudtaget hälsosamt att dricka kaffe? Ja, enligt forskningen är ett par koppar kaffe bara bra för såväl kropp som själ. Att dessutom brygga en kopp kaffe från Svanfeldts känns extra hjärtligt. Varför då?
Jo, när jag kommit hem från min promenad brukar min livskamrat vakna o jag blir snabbt påmind om att jag inte är ensam utan har äran att få spendera dagen med min älskade familj. Jag ägnar mycket tid till tankar av att jag är lyckligt lottad som har friska barn o jag blir påmind om hur många familjer som finns där ute i världen som drabbats av sjukdom, krig, diagnoser eller allvarliga trauman.Vad har detta med Svanfeldts kaffe att göra?Jo- Grundarna till Beans & Brains är David och Ditte, föräldrar till tre barn men där lilla Della fick en hjärnblödning när hon låg i magen och föddes med en grav CP-skada. I och med detta fick David o Ditte upp ögonen för vikten av arbetet kring hjärnforskning o kom fram till att de ville vara med och bidra med något. Där och då bestämde de sig för att 10 kronor för varje kilo kaffe de säljer skulle  gå till Hjärnfondens forskning.Så, gör som vi- in o beställ allt från kaffe till fint porslin o var med o bidra till såväl lilla Dellas diagnos som till övrig hjärnforskning. För din och min framtid ❤️Varmt välkomna till kaffeskåpet på Villa Dackerö.

kaffehörna, kaffe, svanfeldtscoffee, Helena Dackebo

___________________________________________________

@moa.nyberg, Moa
Här vid vår kaffehörna startar vi våra dagar ☕️ 

kaffehörna, svanfeldtscoffee, wilfa, kaffebryggare, kaffe, moa nyberg

Alla som känner mig vet att jag är en sucker för fina kaffekoppar och fina saker överlag - så en inbjudande kaffehörna är ett måste för mig. För en perfekt fikastund vill jag ha hembakat fika, mysigt sällskap och framförallt - gott kaffe!

Jag är ingen expert på kaffe, men den här kaffebryggaren från Wilfa tillsammans med kaffet från Svanfeldts Coffee gör det enkelt att brygga gott kaffe.

Älskar att man inte behöver välja bort design för kvalité.

Att Svanfeldts Coffee dessutom bidrar till Hjärnfonden för varje sålt kilo gör att koppen smakar extra gott!

Min absoluta favorit-kopp är på helg-morgnarna, med tända ljus och i soffan framför Vinterstudion.

Vilken är din? 🫶🏻 

Moa Nyberg, kaffehörna, fikastund, Svanfeldts Coffee, kaffe

___________________________________________________

@elins.hem, Elin
Jag älskar att fixa och dona hemma. För mig så är det detaljerna som gör ens hem personligt och man kan ha så kul med att ändra om och byta ut detaljer hemma.

Det blir som nytt igen även om man bara flyttar ljusstakar och krukor från ett rum till ett annat. Så för att skapa en mysig kaffehörna är detaljerna en stor del i skapandet. Blommor och krukväxter är också av stor vikt för mig.

Elin Arvidsson, kaffehörna, wilfa, Svanfeldts Coffee, kaffe, fikastund

När jag sen sätter mig ner och njurar av Svanfeldts goda kaffe är det oftast i vardagsrummet tillsammans med mina hundar. Tända lite ljus och bara njuta ☕️🤎 

Brukar säga att dricka kaffe är socialt och att ta en kaffe med exempelvis min mamma och bara prata av sig kan vara en av de bästa stunderna på dagen, självklart även tillsammans med mina barn🤎

Hela min släkt älskar kaffe och är tokiga i fika så är uppväxt med mysiga kaffestunder😋

 En av det bästa sakerna med just Svanfeldts kaffe (förutom den goda smaken) är att pengar går till en sån viktig sak som hjärnfonden. Jag dricker helst mellanrost så min favorit rost av Svanfeldts kaffe är CP-kaffet ☕️🫶🏻. 

Elin Arvidsson, kaffehörna, kaffe, Wilfa, Svanfeldts coffee

___________________________________________________

@Sofishusdrommar, Sofi
Jag älskar min nya kaffehörna! Den är inredd med kärlek och här får verkligen det goda kaffet, kvarnen och den snygga kaffebryggaren från Wilfa vara i fokus. 

Sofi Sjökvist, kaffehörna, wilfa, Svanfeldts coffee, kaffe
Kaffe är livets dryck om ni frågar mig ☕️
En kaffestund kan se väldigt olika ut, en avkopplande stund i all sin ensamhet, en kaffestund med en fin vän där livets frågor avhandlas, en snabb kopp i farten för att få energi och piggna till eller varför inte en stund mellan två främlingar som precis träffats.
Den godaste koppen är dock dagens första. Det är inte mycket som slår doften av nybryggt kaffe på morgonen. Min favorit bland svanfeldtscoffee är CP- kaffet som är en mellanrost. Mustigt och väldigt gott!
Att svanfeldtscoffee skänker 10 kr per sålt kilo till hjärnfonden känns otroligt bra. Hjärnfonden ligger mig mycket varmt om hjärtat då min pappa är svårt sjuk i alzheimers❤️
Forskningen går framåt och det känns bra att kunna vara med och bidra.
Sofi Sjökvist, kaffehörna, fikastund,
___________________________________________________
 
@jennyostmans, Jenny
Jag älskar att ha gott om tid när jag dricker kaffe. Jag tar, om möjligt, alltid en påtår (eller två). Gärna hemma i lugn och ro, utomhus eller med mina nära.
En kaffe i stugan med vårsolen i ansiktet eller på isen efter en krispig promenad.Att mala hela bönor var en ny upplevelse och en succé enligt mig.
Jenny Östman, Kaffehörna, wilfabryggare, kaffebryggare, Wilfa, Svanfeldts Coffee, Kaffe
Hela kafferitualen och doften som sprider sig i hemmet. Bara ljudet av att hälla upp kaffet är något speciellt
Jag äter just nu gärna en lussekatt till kaffet men en annan favorit är ett klassiskt wienerbröd eller en chokladbit. Bara en slät kopp är inte fel det heller.Sedan flera år tillbaka är Hjärngängets bryggkaffe det enda jag köpt, då jag älskar kaffet och hela konceptet bakom. Då jag själv kämpar med både utmattning och ångest ligger ert arbete mig varmt om hjärtat. 
Jenny Östman
___________________________________________________
 
@matildanolsson, Matilda
En härlig kaffestund för mig är att få sitta ner tillsammans med familj och vänner eller bara få njuta av en god kaffe i favoritkoppen alldeles ensam.
Kaffehörna, kaffe, Svanfeldts Coffe, wilfa
Att man är med och bidrar till forskningen genom att välja sitt kaffe från Svanfeldts gör som sagt att kaffet både smakar och gör gott! 
Matilda Olsson, kaffehörna, fikastund, wilfa, Svafeldts Coffee
___________________________________________________
@Amadaaemilias, Amanda

I vårt nya hem är köket hemmets mittpunkt & för mig är det otroligt viktigt med en kaffehörna som uppskattas av alla, vi har faktiskt två stycken här hemma men med lite olika stuk. 

För att få till en härlig kaffehörna är det viktigt för mig att jobba med detaljer som känns inbjudande, varma och välkomnande som gör att man mer än gärna tar en kopp kaffe. 

Amanda, kaffehörna, wilfa, Svanfedlts Coffee, Kaffe

För mig är det också väldigt viktigt med kvalitet och design då det ska smälta fint in med resten av hemmet. Jag älskar därför kaffebryggaren från Wilfa och vi har haft den flera år och är otroligt nöjda med den! 

Att veta att Svanfeldts coffee bidrar med 10 kr per kg/ köpt kaffe till hjärnfonden gör att det känns som ett självklart val att välja deras produkter (och sen såklart även för att dom gör det absolut bästa kaffet.)

Jag fikar gärna med vänner & familj, inne som ute och gärna med något hembakat till. 

Amanda Svaefvar, kaffehörna, fikastund, wilfa, kaffe

___________________________________________________

@villa_nypongatan, Lisa
Mitt namn är Lisa och jag driver kontot Villa_nypongatan på Instagram. Jag är 27 år och bor tillsammans med min man, vår dotter och våra två hundar i ett hus i en liten ort i Västra Götaland. Inredning är en stor passion, jag gillar att mixa modernt med klassiska detaljer. Jag är en galen chokladälskare och kollar helst på dokumentärer om kvällarna.

Vad som är för mig viktigt för en lyckad kaffehörna/härlig fikastund:För att få till en kaffehörna så tycker jag att det är bra att försöka hålla det enkelt och inte för rörigt, samtidigt som det måste vara praktiskt och lättillgängligt att komma åt allt som du behöver för en lyckad kaffe. Det kan va fint att ställa dig någon inredningsdetalj/tavla för en mer inbjudande känsla.

Kaffehörna, kaffe, wilfa, Svanfeldts CoffeeDen första koppen på dagen är ju helt klart den godaste, och doften av nymalet kaffe är svårslagen. Jag dricker helst det mörkrostade kaffet ”Beroende” med toner av choklad och citrus samt med en liten klick skummad mjölk uppepå.En kopp kaffe som både smakar gott och gör gott, det är Svanfeldts Coffee!

Lisa Apell, kaffehörna, Svanfeldts Coffee, kaffe

___________________________________________________

@husfemman, Emmy
Jag heter Emmy Hjalmarsson & jag bor i Sölvesborg i Blekinge.Jag är oftast glad & ganska snäll. Det bästa jag vet är att vara med mina barn, ute som inne & vi älskar att göra saker tillsammans.Jag har två döttrar som är 8 & 9 år.

Jag är hudterapeut, massageterapeut & makeupartist & driver min egna lilla salong i vår lilla stad. Jag älskar att kunna styra min tid i kombination med att få mycket tid med mina barn.

Jag älskar choklad & kaffe & när jag vill få en stund för mig själv är det alltid med just detta jag kopplar av. Morgonkoppen är en favorit, den sätter grunden för en bra start på en helt orörd dag!

Jag fikar gärna & ofta & allra helst med min mormor.Med henne kan jag slappna av & vara mig själv, leva mig in i hennes berättelser om sin ungdom & drömma mig bort i alla historier.

Jag vill ha mitt kaffe svart & gärna ganska starkt. Dricker därför mer än gärna mörkrost men älskar att prova allt. Såklart är kaffe med en touch av choklad en favorit & även smaker som påminner om julen.
Hallon & lakrits är något jag helst väljer bort.

Kaffehörna, Emmy Jacobsson, kaffe, Svanfeldts, Wilfa

Mina favoriter är helst klart beroende & utmattad just pga smaken & att det är mörkrost. Utmattad är även någon som ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag själv går igenom nåt & min sambo har varit där också. Kaffe är bland det bästa som finns & att samtidigt kunna bidra till nåt så viktigt som hjärnfonden för att driva forskningen framåt så att ingen behöver lida av sjukdomar, skador & funktionsnedsättning känns fantastiskt.

För att få till en mysig & bra kaffehörna är det viktigt med en bra kaffebryggare, olika sorters kaffe, favoritkoppar i hörnan & dekorationer som skapar värme & ljus.Olika koppar för olika tillfällen & gärna en liten burk med nåt gott till kaffet. Inte tänka förmycket utan skapa hörnan efter din egen personlighet & med saker som passar & stämmer för en själv.

Min kaffehörna är min favoritplats & precis intill har jag en fåtölj dör jag sjunker ner när allt är klart!

Smaka på Hjärngänget