Vi lanserar vårt första kokkaffe tillsammans med Betonghuset❣️

Nu släpper vi Svanfeldts första kokkaffe, framtaget tillsammans med den norrländska naturälskaren Jennie som driver kontot @betonghuset. Ett smakrikt kaffe med toner av smörkola. Vi ställde några frågor till Jennie för att reda ut det här med kokkaffe (för alla oss som är lite ovana).

Vad är det bästa med Fjällkaffet by Betonghuset?
Det är ett riktigt gott & hållbart kaffe med rik smak, med det allra bästa är att det för varje kilo sålt kaffe går 10:- direkt till livsviktig forskning kring hjärnans diagnoser. Tänk att vi kan dricka vårt kaffe varje dag och samtidigt bidra till forskning på vanliga hjärndiagnoser som Utmattning, Ångest, ADHD, Beroende & CP.

Hur skulle du beskriva smaken?
Kaffet har en rik & rund smak med toner av smörkola. Kaffe skall smaka mycket tycker jag och jag tror många av mina fellow Norrbottningar är beredd att hålla med mig om den saken. Man skall nästan kunna skära kaffet med kniv och gaffel;)

Hur är kaffet ämnat att användas?
Detta är ett kaffe för alla tillfällen. Min tanke är att det skall locka till utomhusvistelse i vårt vackra Sverige – en natur som är gratis. Kaffet är helt perfekt att koka över en öppen eld på fjället, på stormköket, i parken eller på bakgården. Funkar såklart även som bryggkaffe & presskaffe också om du hellre önskar vara inomhus.

Berätta hur du gör ditt kokkaffe (för alla oss som är vana vid elbryggare)

  1. Ta dig till dig favoritplats i naturen – det påverkar inte smaken på kaffet men helt säkert upplevelsen & mysighetsfaktorn!

  2. Ta med dig vatten hemifrån eller om möjlighet finns kan du ta vatten från en jokk eller sjö med friskt vatten. Koka upp vattnet.

  3. Ta bort pannan från elden (bränn dig ej) och tillsätt Fjällkaffet. Ta ca 1 kaffemått per kopp eller 1-1,5 dl per liter vatten. Jag gillar starkt kaffe så jag tar lite mer än detta. Man får smaka sig fram helt enkelt.

  4. Ställ tillbaka pannan på elden och låt det koka upp igen. Ta bort pannan och låt det stå ca 3-5 minuter. Att koka gott kaffe utomhus tar en stund så ha inte bråttom – njut av naturen medan du väntar. Nu skall kaffet ”klarna” & sumpen skall lägga sig på botten.

  5. Sakta kan du nu hälla upp kaffet i din favoritmugg – är det fortfarande mycket sump så kan du hälla tillbaka det i kannan och låt det stå en liten stund till.

  6. Nu har du kaffet i din kopp - du kan du värma händerna på muggen, lukta på ditt nykokade kaffe – se ut över utsikten och smaka av. Kaffe med utsikt är något helt annat. Jag lovar!

Var dricker du helst Fjällkaffet?
Jag dricker det helst utomhus i vårt fjällen i Vuoggatjålme. Det fjäll som du ser på framsidan på Fjällkaffepåsen. En av mina absoluta favoritplatser på jorden. Det är mitt på Polcirkeln i storslagen natur i den svenska fjällvärlden. Men jag dricker såklart Fjällkaffet oavsett om jag är på en fjälltopp, i parken, på sjön eller hemma ute på gården. För mig känns Sveriges natur som just det: Hemma.

Smaka på Hjärngänget